Infiintare societate cu asociat / administrator cetatean strain

Infiintare societate cu asociat / administrator cetatean strain

Infiintare societate

Legislația română oferă posibilitatea cetățenilor străini pentru infiintare de societate si a deveni asociați / administratori în cadrul societăților comerciale înmatriculate în România.

Procedura la Oficiul Registrului Comerțului presupune o serie de acte suplimentare spre deosebire de societățile având ca asociați/administratori cetățenii români.

Principala deosebire o constituie obligativitatea depunerii unei declarații notariale cu privire la cazierul fiscal al solicitantului.

Astfel, în timp ce în cazul cetățenilor români cazierul fiscal se verifică și se obține automat de către Oficiul Registrului Comerțului în momentul înmatriculării societății, în ceea ce îi privește pe cetățenii străini acest lucru nu se aplică.
În această situație, cazierul fiscal va fi înlocuit de o declarație notarială a solicitantului cetățean străin, în acord cu dispozițiile art. 8 alin. 4 din Ordonanța nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, potrivit căreia persoana respectivă nu este înregistrată fiscal în România, precum și faptul că nu a săvârșit fapte de natura acelora care se înscriu în cazierul fiscal, nici în România, nici în țara de domiciliu, respectiv nu s-a aflat în situații de natura acelora care se înscriu în cazierul fiscal, nici în România, nici în țara de domiciliu.

Această declarație poate fi întocmită fie în țara de origine a solicitantului, caz în care anterior depunerii la Registrul Comerțului va trebui tradusă și legalizată, fie în România, în fața unui notar public.

Infiintare societate

Puteti vizita si: avocat pentru divort in Iasi,  avocat in drept civil din Iasi

Diferente pentri infiintare societate

O altă diferență ce se aplică în cazul înmatriculării unei societăți comerciale având ca asociați/administratori un cetățean străin o constituie necesitatea depunerii Anexei cu privire la investiția străină.

Este important de precizat faptul că pentru înființarea unei societăți de către un cetățean străin nu este necesară prezența sa în România, cabinetul nostru ocupându-se de întocmirea tuturor documentelor necesare și de depunerea acestora la Oficiul Registrului Comerțului.

În plus, Cabinetul de avocat Duhnea Dana Elena oferă serviciul de găzduire sediu social, în situația în care cetățenii străini nu dispun de un sediu social pentru înființarea societății.